Welkom

Met veel plezier heten wij u van harte welkom in ons sfeervolle 19e eeuwse herenhuis in het hart van de middeleeuwse vestingstad Heusden - op een steenworp afstand van Den Bosch.

Hier wordt u omgeven door een sfeer uit vervlogen tijden, met de aangename luxe en comfort van deze tijd. Voor zowel particuliere als zakelijke gasten is 't Heusdens Logement een prettige locatie om te verblijven.

Een mooie uitvalsbasis voor een bezoek aan de prachtige vesting met haar monumenten, winkeltjes, galeries en gezellige horecagelegenheden, tal van bijzondere fiets- en wandelroutes of simpelweg een rustpunt in deze drukke tijd.


Kamers

De kamers van 't Heusdens Logement zijn ingericht om heerlijk tot rust te komen in een ontspannen sfeer. Elke kamer ademt gezelligheid en intimiteit, met een eigen maar overeenkomstig rustgevende sfeer in warme kleuren.

Zo is er een kamer met een klassiek bad op pootjes of met eigen terras, beide op de eerste etage. De kamer op de tweede etage heeft een meer rustieke sfeer, met balken in het zicht en daarnaast een weids uitzicht over de Bergsche Maas.

De kamers zijn ruim van opzet - zeker ook de eigen badkamers en bieden daarnaast faciliteiten als wifi, televisie en espresso machine . U zult slapen als een (ro)os op de extra lange hotelbedden.
Kamers Beschikbaarheid
Omgeving

De vestingwerken van Heusden stammen uit de 80-jarige oorlog en speelden een belangrijke rol in de strijd tegen de Spaanse koning.

Ook in de directe omgeving is veel van dit verleden terug te vinden. In de vesting zelf zijn meer dan 200 monumenten te vinden. Ook zijn er intacte kastelen in Nederhemert, Ammerzoden, Loevestein, Zaltbommel, Dussen en Well te vinden, naast forten van recentere datum. Deze liggen in een prachtig natuurlijk rivierenlandschap van de Bergse en de Andelse- of Afgedamde Maas waar zich ook een heerlijk strand bevindt. Hier zijn vele fiets- en wandelpaden.

Daarnaast zijn ook de Loonse en Drunense Duinen, de Biesbosch en de Efteling in een oogwenk vanuit Heusden te bezoeken. De middeleeuwse binnenstad van Den Bosch bereikt u in een kwartiertje met de auto - en is een bezoek meer dan waard.

In de vesting van Heusden zijn vele galeries, boutiques en speciaalzaken te vinden en ook zijn er gezellige restaurants en is het op warme dagen fijn vertoeven op de vele terrassen.

Er vinden daarnaast regelmatig evenementen plaats.


Zo is er een bekende antiek- en brocantemarkt op iedere eerste zaterdag van de maand.

Qua activititeiten zijn er daarnaast diverse mogelijkheden dicht in de buurt, zoals wandelen, diverse watersporten, fietsen, mountainbiken en paardrijden, maar er liggen bijvoorbeeld ook drie golfbanen binnen een straal van 15 kilometer.


Neem ook een kijkje op één van de volgende links:

- Bommelerwaardgids - Eiland van Nederhemert
- Natuurmonumenten - Nationaal-park Loonse en Drunense Duinen
- Brabants Landschap - Natuurgebieden Heusden en Altena
- Heusdens Buro voor Toerisme - Bezienswaardigheden
- Het Gouverneurshuis
- Brocante Markt Heusden


Contact

't Heusdens Logement


Johan Mezenberg
Waterpoort 22
5256 AX Heusden gem Heusden

  Welcome@HeusdensLogement.nl
  NL10RABO0317149717 t.n.v. 't Heusdens Logement